17 en 18 december 2016: Kerstconcert met Liza Ferschtman & Jonathan Cohen

Foto: Marco BorggreveConcerten op Paleis Het Loo zijn altijd een feestje, maar de kerstconcerten zijn extra speciaal. Uiteraard is het paleis in kerstsfeer en staat er een kerstboom in de Balzaal. Maar u komt natuurlijk vooral voor de muziek. Ook dit jaar hebben we weer iets bijzonders: violiste Liza Ferschtman en Jonathan Cohen op klavecimbel spelen voor u een selectie uit de Mysterie- of Rozenkranssonates van Heinz Ignaz Biber (1644-1704).

In de vijftien Mysterie- of Rozenkranssonates mediteert Biber over momenten uit het leven van Jezus en Maria. De reeks van 15 is onderverdeeld in drie groepen (5 ‘blije’, 5 ‘bedroefde’ en 5 ‘glorierijke’). In de meeste sonates wordt gebruik gemaakt van scodatura: een andere stemming van een paar of alle snaren.

Het wordt een bijzonder kerstconcert!

Jonathan Cohen is een van de beste jonge muzikanten van Groot-Brittannië. Hij heeft een opmerkelijke carrière als dirigent, cellist en toetsenist. Bekend om zijn passie en inzet voor kamermuziek is Jonathan ook thuis in zulke uiteenlopende activiteiten als barokke opera en het klassieke symfonische repertoire.

De gelauwerde violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. In 2006 ontving zij de Nederlandse Muziekprijs (de hoogste onderscheiding voor een musicus in Nederland). Liza Ferschtman soleerde wereldwijd met vele vermaarde orkesten en heeft daarnaast een grote passie voor kamermuziek.

Kerstconcert
Liza Ferschtman, viool
Jonathan Cohen, klavecimbel

Zaterdag 17 december 2016 (UITVERKOCHT) en zondag 18 december 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 37,50, t/m 30 jaar € 18,75
Programma: Biber
Meer informatie: www.lizaferschtman.com

 

 

Bewaren