25 oktober 2014 – La Real Cámara

Emilio Moreno

Emilio Moreno

Componist Luigi Boccherini werd in Italië geboren, maar zijn carrière speelde zich grotendeels af in Spanje. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van tijdgenoot Josef Haydn, maar Boccherini heeft een echt eigen stijl met duidelijk Spaanse kenmerken en een bijzondere combinatie van elegantie en melancholie.
La Real Cámara is een Spaans ensemble dat als geen ander uitdrukking weet te geven aan de kern en zeggingskracht van Boccherini’s muziek. Hun vele concerten en opnames met muziek van Boccherini zijn zeer goed ontvangen, zowel in Spanje als daarbuiten. Als Stichting Paleisconcerten zijn wij er trots op dit bijzondere ensemble als eerste in Nederland te mogen ontvangen.

La Real Cámara speelt verschillende late kwartetten van Boccherini in een bezetting met fortepiano. Deze wordt bespeeld door de beroemde Nederlandse, in Spanje woonachtige fortepianist Arthur Schoonderwoerd. Arthur is gespecialiseerd in het 18e en 19e eeuwse fortepianorepertoire, verzorgde vele uitvoeringen en opnames op dit gebied en doceert fortepiano aan het conservatorium van Barcelona.
Naast de kwartetten van Boccherini staat ook werk van andere, minder bekende 18e eeuwse Spaanse componisten als Cayetano Bruneti en Manuel Canales op het programma. Een bijzondere kennismaking met de rijke Spaanse muziektraditie, uitgevoerd door voortreffelijke musici!

La Real Cámara
Emilio Moreno, viool
Antonio Clares, altviool
Mercedes Ruiz, cello
met: Arthur Schoonderwoerd, fortepiano

Zaterdag 25 oktober 2014, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50
Programma: Boccherini, Bruneti, Canales e.a.