31 maart 2012: Céleste Zewald en Van Dingstee kwartet

Céleste Zewald en Van Dingstee kwartetCéleste Zewald’s doorbraak in de kamermuziek werd definitief in 2001, toen haar tijdens het jaarlijkse concours om ‘de Vriendenkrans’ van Het Concertgebouw de eerste prijs werd toegekend. Diverse componisten schreven inmiddels werken voor haar, zowel als soliste als in kamermuziekverband. Zij is o.m. werkzaam als klarinettiste in ‘Het Brabants Orkest’ en speelt in meerdere kamermuziekensembles, waarmee zij inmiddels al vele concerten verzorgde en verschillende cd’s opnam. Tevens is zij docente hoofdvak-klarinet aan het Utrechts Conservatorium en regelmatig als soliste te gast bij diverse orkesten. Zij treedt ook op met de harpiste Lavinia Meijer, die vorig jaar december op Het Loo een kerstconcert gaf.

Het Van Dingstee Kwartet is sinds zijn oprichting in 1995 uitgegroeid tot een succesvol en veelzijdig strijkkwartet. Met concerten op vrijwel alle Nederlandse podia en tientallen tournees in Europa en de Verenigde Staten heeft het kwartet zich geprofileerd als één van Nederlands toonaangevende kamermuziekensembles.
Daarbij hecht het Van Dingstee Kwartet eraan om ook regelmatig Nederlandse composities ten gehore te brengen, zowel oudere als de meest recente, waarvan sommige zelfs speciaal voor het kwartet zijn geschreven. Het kwartet zoekt graag heel direct contact met haar publiek, niet alleen via de muziek, maar ook in de vorm van programmatoelichtingen, lezingen en cursussen aan studenten en amateurs.

Zaterdag 
31 maart 2012
: 20:15 uur
Entree: € 22,50
Céleste Zewald (klarinet)
Van Dingstee kwartet
Programma: 
F. Schubert, W.A. Mozart, J. Brahms