26 oktober 2013 – Zemtsov Altvioolkwartet

Zemtsov018b

Dana Zemtsov verraste ons tijdens het vorig seizoen met enthousiast en prachtig altvioolspel tijdens haar duo-optreden met Cathelijne Noorland.
Dana is terug en neemt dit keer een aantal musici mee die in meer dan een opzicht verwant zijn. Zowel moeder Julia Zemtsov-Dinerstein, vader Mikhail Zemtsov als oom Alexander Zemtsov zijn naast familie vooral musici van hoog niveau die een gedeelde passie voor de altviool hebben.
Het Zemtsov Altvioolkwartet debuteerde in 2010 tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. De reacties uit het publiek waren lovend. Met name het grote speelplezier van de Zemtsovs werd geprezen. Het zit duidelijk in de familie!
De Zemtsovs hebben een muzikaal aantrekkelijk en gevarieerd programma voor ons samengesteld. Voor de pauze spelen ze werken van onder meer Bach en Pappini en tijdgenoten van Chopin en Brahms als Dargomyzhsky en Von Weinzierl. Na de pauze volgt werk van Telemann en Piazolla en verschillende speciaal voor of door het Zemtsov Altvioolkwartet geschreven stukken.

Zaterdag 26 oktober 2013, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50

Zemtsov Altvioolkwartet:
Dana Zemtsov, altviool
Julia Zemtsov-Dinerstein, altviool
Mikhail Zemtsov, altviool
Alexander Zemtsov, altviool

Programma: Bach, Papini, Brahms, Dargomyzhsky, Von Weinzierl e.a.