29 maart 2014 – Tania Kross en Francis van Broekhuizen

francis

tania

Het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi is waarschijnlijk het meest bekende Stabat Mater in de muziekgeschiedenis en weet al sinds haar ontstaan in 1736 het publiek te ontroeren. Bach gebruikte thema’s uit het werk en in onze tijd wordt het werk nog altijd zeer vaak opgevoerd. Naast het Stabat Mater staan ook aria’s van Caccini en Gounod op het programma.

Tania Kross is bekend van de klassieke muziekpodia, maar bijvoorbeeld ook van de tv. Ze heeft vele prijzen gewonnen, vorig jaar nog de Radio 4 Prijs. Het volgende citaat uit het juryrapport vat haar artistieke talenten en prestaties kernachtig samen: “Tania Kross is een veelzijdige zangeres, die op inspirerende wijze bruggen slaat, zowel binnen als buiten de muziek. Ze koppelt vakmanschap aan een brede blik op het muziekveld, waarbij muzikale en culturele scheidslijnen vervagen en zij een directe verbinding met het publiek aangaat. Zij brengt op haar aanstekelijke wijze de klassieke muziek bij een nieuw en jonger publiek.”

Francis van Broekhuizen is bekend van haar vele operarollen en geeft daarnaast ook recitals.

Camerata Amsterdam en dirigent Jeroen Weierink zijn vaste gasten op Paleis Het Loo en staan garant voor een sfeervolle uitvoering.

Zaterdag 29 maart 2014, 20:15 uur UITVERKOCHT!
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50

Tania Kross, mezzo-sopraan
Francis van Broekhuizen
, sopraan
Camerata Amsterdam
, dirigent Jeroen Weierink

Programma: Pergolesi, Caccini, Gounod