29 oktober 2016 – Grupo del Sur

Foto: Karla Hoffman

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: tangokwintet Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van deze Nederlands-Argentijnse groep. De musici van Grupo del Sur treffen de juiste toon. Zij staan bekend als een van de beste kwintetten van Europa. In het nieuwe programma Piazzolla y Misterio onderzoeken zij het mysterie van zijn muziek. Waarom raakt deze muziek zoveel mensen? Ervaar het zelf en laat u meevoeren in deze wereld van melancholie en hartstocht.

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip, met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres en met een grote verwantschap met klassieke kamermuziek. In de vaak ingewikkelde harmonische en ritmische structuren zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stravinsky en Bartok, maar ook jazz speelt een grote rol.

Ook deze invloeden hebben een plaats gekregen in het repertoire van Grupo del Sur. Werken van o.a. Ravel en J.S. Bach, uitgevoerd in de typische Piazzolla-
bezetting en in eigen arrangementen, leveren een bijzondere  muzikale ervaring op!

Grupo del Sur
Matías Pedrana, bandoneon
Anne-Marie van de Grint, viool
Paul Hagenaars, elektrische gitaar
Ivo de Greef, piano
Marc van Rooij, contrabas

Zaterdag 29 oktober 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: o.a. Piazzolla, Ravel en J.S. Bach in originele Piazzolla-bezetting

Meer informatie: www.grupodelsur.nl