29 september 2018 – Ella van Poucke

Foto: Wouter le Duc

Ella van Poucke, geboren in 1994 in Amsterdam, begon op zesjarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Later vervolgde zij haar studie aan het conservatorium van Amsterdam. Op 10-jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland.
In 2008 won ze het Prinses Christina Concours en in november van dat jaar maakte ze haar solo debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, waar ze samen met cellist Colin Carr het dubbelconcert van Vivaldi uitvoerde.
2010 was voor Ella ook een belangrijk jaar, waarin ze samenspeelde met het Amsterdam Chamber Orchestra én de prijs voor het meest veelbelovende talent won bij het Nationaal Cello Concours in Amsterdam.
Het jaar 2012 bleek ook erg succesvol te zijn voor de jonge celliste: niet alleen vertegenwoordigde ze ons land bij het Eurovision Young Musicians Competition in Wenen, ook won zij de Avond van de Jonge Musicus in april van dat jaar. In dat jaar trad Ella ook op bij de Paleisconcerten.

Afgelopen jaar was Ella young artist in residence bij de NJO Muziekzomer, waar zij een heel veelzijdig programma voor samenstelde. Zo werkte ze samen met haar broertje Timothy, danser bij de Junior Company van Het Nationale Ballet. Verder speelde ze o.a.  Suite nr. 4 van Bach, alle drie de Pianokwartetten van Brahms (in Theater Orpheus zelfs achter elkaar tijdens een heuse Brahmsmarathon) en Schumanns Celloconcert met het Nationaal Jeugd Orkest (o.a. tijdens het 20-jarig jubileumfeest van het Grachtenfestival in Stadsschouwburg Amsterdam).
Onlangs won ze de GrachtenfestivalPrijs 2017 en wordt daarmee in 2018 artist in residence bij dit festival.

Door wie Ella zich op 29 september 2018 zal laten vergezellen is op dit moment nog niet bekend. Zodra er meer informatie is zullen wij dit uiteraard hier vermelden.

Zaterdag 29 september 2018, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Ella van Poucke c.s.

Meer info op: www.ellavanpoucke.com