30 november 2013 – Hanna Shybayeva, piano en Ysaÿe Trio

Ysaya

Hanna-4In de tijd van Mozart, Beethoven en Chopin waren muziekuitvoeringen in de kleinschalige sfeer van een privéhuis of salon vaak net zo gewoon en populair als optredens in grote concertzalen. Werken die wij nu alleen ‘voor groot orkest’ kennen, werden uitgevoerd in kamermuziekbezetting met een heel eigen, vaak veel directere en intieme sfeer.
Pianiste Hanna Shybayeva en het Ysaÿe Trio nemen ons mee terug in de tijd en toveren ons podium om in zo’n intieme salonsetting. Op het programma staat Brahms’ mooie Pianokwartet in g, opus 25, na de pauze gevolgd door Beethovens Eroica Symfonie in een arrangement van Ferdinand Ries, een leerling van Beethoven en zelf componist van enige naam.
Hanna Shybayeva startte haar internationale carriére op 11-jarige leeftijd, maar het wonderkind van toen is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen meesterpianiste met een grote muzikale en emotionele diepgang. Het spel van het Ysaÿe Trio werd door een Zweedse muziekcriticus getypeerd als ‘infectiously enthousiastic’, een kwaliteit die perfect samen gaat met het pianospel van Hanna Shybayeva en garant staat voor een fantastische muziekavond.

Zaterdag 30 november 2013, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50
Hanna Shybayeva, piano
Ysaÿe Trio:
Rada Ovcharova, viool
Emlyn Stam, altviool
Willem Stam, cello

Programma: Brahms, Beethoven