20 en 21 december 2014 – Kerstconcert

Foto: David Kruger

Laura Buruiana, cello

De concerten in het weekend voor kerst hebben altijd een bijzonder accent en dat is ook dit jaar weer het geval.
Celliste Laura Buruiana en pianist Ferenc Vizi hebben hun muzikale roots in Roemenië en dat hoor je terug in hun warmbloedige, ingetogen spel. Beide zijn inmiddels woonachtig in Parijs, waar zij ieder hun eigen indrukwekkende internationale carrière hebben opgebouwd.
Laura is een virtuoos op de cello en won vele prijzen, maar belangrijker dan technische brille is dat zij mensen echt weet te raken. En dat geldt ook voor Ferenc, die een indrukwekkende reeks optredens en prijzen op zijn naam heeft staan en een hoog technisch niveau combineert met een grote muzikale en emotionele uitdrukkingskracht.
Het is bijzonder deze beide topmusici in één concert samen te horen spelen en het is tegelijk ook nog een première voor Nederland!
Op het programma staan de prachtige sonates voor cello en piano van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Laura’s en Ferenc’s eerdere cd-opname van dit werk ontving een 10 in Luister.
Daarnaast spelen Laura en Ferenc werk van Edvard Grieg en hun landgenoot George Enescu. En om echt in kerstsfeer te komen trakteren zij ons op een aantal van Béla Bartók’s Roemeense kerstliederen.

Zaterdag 20 en zondag 21 december 2014, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 35,–, t/m 30 jaar € 17,50

Programma: Mendelssohn-Bartholdy, Grieg, Enescu, Bartók