24 september 2016 – Daria van den Bercken

Foto: Andreas TerlaakDe Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken nodigde mensen op straat uit om naar een huisconcert bij haar thuis te komen. In het Braziliaanse São Paulo hing ze met haar concertvleugel aan een hijskraan. Ze liet zich met haar piano op een aanhanger langs de Amsterdamse grachten en het Vondelpark rijden. Op allerlei manieren bracht ze haar grote liefde voor de componist Georg Friedrich Händel aan de man. Het zijn stunts die op YouTube het nodige publiek trokken en die tekenend zijn voor de frisse en avontuurlijke manier waarop pianiste Daria van den Bercken haar muziek beleeft. Waarom ze het zo deed? Omdat ze verliefd werd op de muziek van Händel en zijn muziek daarom met zoveel mogelijk mensen wilde delen.

In 2012 gooide ze hoge ogen met haar project ‘Händel At The Piano’, dat in de landelijke pers de hemel in werd geprezen. “Hoe vaker je hem beluistert, hoe mooier en rijker deze cd wordt”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. In 2014 gaf zij hierover een TED-lezing.

Met haar project Keys to Mozart stortte Daria zich op de klavierwerken van Mozart, waarbij ze opnieuw een breed publiek probeert te bereiken.

Deze avond geen stuntwerk, want zoals Daria zelf zegt: “Het gaat om de muziek!” Voor de pauze maakt ze u deelgenoot van haar passie voor Händel en Mozart. Na de pauze zal ze Debussy en Chopin ten gehore brengen.

Het belooft een bijzondere avond te worden. Laat u verrassen door deze jonge bevlogen pianiste.

Zaterdag 24 september 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Händel, Mozart, Debussy en Chopin
Meer informatie: www.dariavandenbercken.com