25 februari 2017 – Les Abbagliati

Foto: Bertrand PicheneIn 2010 werd het ensemble Les Abbagliati opgericht door enkele oud-studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel. De leden van Les Abbagliati hebben heel wat ervaring opgedaan in de oude muziek door hun medewerking te verlenen aan verschillende internationaal gereputeerde ensembles zoals Il Gardellino, Riccercar Consort, Bach Concentus, Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, l’Ensemble Pygmalion, Concerto Köln en La Petite Bande.
Les Abbagliati zijn gepassioneerd door het ontdekken van het 17e en 18e eeuwse repertoire. Zij brengen zowel gekende werken van componisten als Bach, Telemann en Couperin, als werken van minder gekende componisten zoals Bononcini, Montéclair of Goldberg, die Les Abbagliati graag voor het voetlicht willen brengen.
De muzikanten van Les Abbagliati zijn ervan overtuigd dat de essentie van de oude muziek het experimenteren is en het zoeken naar steeds nieuwe elementen. Les Abbagliati maken muziek uit het verleden weer springlevend!

La Victoire Amoureuse
18e eeuwse vocale en instrumentale muziek wisselen elkaar af. De cantata brengen ze met gestiek wat nu zelden wordt gedaan, maar tijdens de barokperiode zeer vaak werd toegepast. Zo wordt dit programma niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog!

Les Abbagliati
Soetkin Elbers: zang
Sien Huybrechts: traverso
Birgit Goris: viool
Dymphna Vandenabeele: hobo
Ronan Kernoa: cello
Dimos de Beun: klavecimbel

Zaterdag 25 februari 2017, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Bach, Telemann, Couperin, Bononcini, Montéclair en Goldberg
Meer informatie: www.lesabbagliati.be

Bewaren