26 maart 2016 – Ensemble Judique – UITVERKOCHT

Ensemble Judique

Por Favor!
Ensemble Judique is een enthousiast, jong ensemble dat op hoog niveau muziek maakt en dol is op het verkennen van de grenzen tussen klassiek, tango, jazz en andere muziekgenres. In 2014 maakte ze in en rondom Apeldoorn veel furore met haar optredens tijdens de NJO Muziekzomer. Alle reden dus om Ensemble Judique terug te vragen voor een speciaal Paleisconcert!
De titel ‘Por Favor!’ geeft al aan dat we vanavond in zuidelijke klanken terecht gaan komen. Het wordt een boeiende mix tussen klassiek en tango, met Bach en Brahms afgewisseld met Guastavino, Milhaud en Piazolla. Maar veel meer informatie over de inhoud van de muziek wil Judique ons nog niet geven, het gaat om het verhaal…
“Julia is een gedreven violiste, jong en beeldschoon. Haar hele leven is zij onafscheidelijk verbonden met klassieke muziek. Bach is haar echtgenoot, Brahms haar minnaar. Op een dag ontmoet Julia een Argentijnse man in een obscuur Amsterdams café. Zijn lange haren, ruige uiterlijk en mysterieuze blik suggereren een wild leven, anders dan Julia gewend is. Op het geïmproviseerde podium vult hij het café met de klank van zijn bandoneon. De muziek die hij speelt is zo vreemd, zo anders, denkt Julia. Het café luistert ademloos naar de tango. De man kijkt op van zijn bandoneon en ziet Julia met haar viool. Hun blikken kruisen elkaar. Julia voelt zich warm worden wanneer hij op haar afkomt. Zij is bang, bang om weggetrokken te worden uit haar vertrouwde omgeving. Bang om een nieuwe minnaar te krijgen. “Por favor?”, vraagt de man. Hij pakt haar hand en leidt haar naar het podium.”

Ensemble Judique
Julia Weeda, viool
Daniel Frankenberg, viool
Lidewij Faber, cello
Jesse Faber, klarinet
Dominique Vleeshouwers, slagwerk
Simone van der Weerden, bandoneon

UITVERKOCHT: u kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen door te bellen met 06 21 18 29 44

Zaterdag 26 maart 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Bach, Brahms, Guastavino, Milhaud, Piazolla
Meer informatie: www.ensemblejudique.com