28 september 2013 – Lavinia Meijer

Lavinia Meijer
Lavinia Meijer heeft zich tot een ware ambassadrice van de harp ontwikkeld. Wie bij harp nog mocht denken aan een suf en tuttig instrument weet na een optreden van Lavinia wel beter: prachtige harmonieën, spel vol van kleur en leven, met een  enorme rijkdom aan tinten en muzikale expressie.

Lavinia won een indrukwekkende reeks grote prijzen en heeft zowel solo als met orkest optredens verzorgd op de grote concertpodia in Europa, Azië en Amerika. Haar repertoire loopt van oude tot eigentijdse muziek en zij heeft verschillende componisten geïnspireerd om composities voor haar te schrijven.

De veelzijdigheid van Lavinia’s spel komt goed tot uitdrukking in dit programma, met voor de pauze composities van Dussek, Saint-Saëns, Britten en het speciaal voor Lavinia geschreven ‘Song’ van de Nederlandse componist Boudewijn Tarenskeen. Na de pauze volgt werk van Scarlatti en door Lavinia zelf, in overleg met Philip Glas gemaakte bewerkingen van diens composities ‘Glassworks’ (opening), ‘Metamorphosis’ II, IV en ‘The Hours’.

Zaterdag 28 september 2013, 20:15 uur
Entree: € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50

Programma: Dussek, Saint-Saëns, Britten, Tarenskeen, Scarlatti, Ter Veldhuis, Glass