29 augustus 2015 – Internationale Masterclass

landingpagina-masterclass-apeldoorn

Traditiegetrouw openen we het seizoen met een gastconcert door de Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn (ISMA).
Ook dit jaar reizen weer talentvolle jonge musici uit de hele wereld af naar Apeldoorn voor het volgen van masterclasses bij grootmeesters Ásdís Valdimarsdóttir (altviool), Philippe Graffin (viool) Gary Hoffman (cello) en Charles Neidich (klarinet).

Graag bieden wij als Stichting Paleisconcerten een podium aan een aantal jonge musici die de Masterclasses hebben doorlopen en zich daarbij als bijzonder talentvol en muzikaal hebben onderscheiden. Zowel de musici als de te spelen stukken zullen pas kort voor het begin van het concert bekend zijn, maar op basis van eerdere ervaringen voorspellen we dat het ook dit jaar weer een zeer boeiend en afwisselend programma gaat worden. Tipje van de sluier is dat tijdens het concert de première wordt gegeven van een compositie van ex-Apeldoorner Wijnand van Klaveren.

De Internationale Masterclasses zijn een heel bijzonder fenomeen, waar niet alleen Apeldoorn, maar heel Nederland trots op mag zijn!
De editie van dit jaar is daarbij extra bijzonder omdat de ISMA haar 25-jarig jubileum viert. Voor de ISMA aanleiding om uit te pakken met een reeks bijzondere concerten.

Op 28 november organiseren wij een gezamenlijk jubileumconcert met de ISMA, dat volledig gewijd is aan de sonates voor cello en piano van Ludwig van Beethoven, meesterlijk uitgevoerd door Pascal Devoyon, Raphael Wallfisch en leerlingen. Zie hiervoor verderop in deze brochure!

Er wordt voor beide concerten veel belangstelling verwacht, tijdig bestellen van kaarten is dan ook sterk aan te raden.

Zaterdag 29 augustus 2015, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: verrassing
Meer informatie: www.masterclass-apeldoorn.nl