29 september – Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

In de maanden april tot en met september organiseert Paleis Het Loo elke laatste zondag van deze maanden Muziek op Zondag. Een evenement waarbij wisselende klassieke muziekensembles twee concerten geven verdeeld over de zondag. Het eerste concert is om 12.00 uur en het tweede concert begint om 14.00 uur. Beide concerten worden gegeven bij de colonnades.

Stichting Paleisconcerten is gevraagd om de invulling van 29 september te verzorgen. Een samenwerking met Paleis Het Loo die wij met plezier zijn aangegaan. Op 29 september presenteren wij u het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Foto: Feiko Koster

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg NAKK, bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber.

Het is het samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken is wat hen samen tot NAKK maakt. Alle vier de heren zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds de oprichting is het kwartet uitgegroeid tot een geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije, Portugal en Braziliƫ.

Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is. Zij zijn altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Kaarten kunt u hier kopen.