30 juni – Dames Danzi

In de maanden april tot en met september organiseert Paleis Het Loo elke laatste zondag van deze maanden Muziek op Zondag. Een evenement waarbij wisselende klassieke muziekensembles twee concerten geven verdeeld over de zondag. Het eerste concert is om 11.00 uur bij de stallen. Het tweede concert is om 14.00 uur bij de colonnades.

Stichting Paleisconcerten is gevraagd om de invulling van 30 juni te verzorgen. Een samenwerking met Paleis Het Loo die wij met plezier zijn aangegaan. Op 30 juni presenteren wij u Dames Danzi.

Dames Danzi

Dames Danzi is ‘spontaan’  ontstaan uit een groepje strijkers dat regelmatig samenspeelde. Een uitnodiging voor een optreden was het begin.

Dames Danzi bestaat uit de dames: Barbara Kurmann (violiste), Monique van Zelst (violiste), Trix van Dijk (celliste), Janine de Leeuw (pianiste) en Helena Sokolova (violiste). Afhankelijk van de gelegenheid, repertoirewensen en de mogelijkheden die de locatie biedt, treden zij op in verschillende samenstellingen.

Net zo veelzijdig als hun samenstelling is ook het bijzonder veelzijdige repertoire van Dames Danzi.

Het repertoire van Dames Danzi past in de traditie van de vroegere salonmuziek. Het bevat luchtige klassieke muziek in de stijl van de Weense salonorkesten. In de afgelopen 25 jaar is het repertoire uitgebreid met melodieën uit musicals en films.

Kaarten kunt u hier kopen.