31 mei 2014 – Thomas Beijer – piano

thomas-Beijer

Thomas Beijer, een van de grootste pianotalenten van dit moment, won al vele concoursen, zo ontving hij in 2007 de prestigieuze YPF-prijs en in 2012 de Publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award.

Thomas speelt vanaf zijn 8ste piano en geeft al vanaf zijn 10de concerten in binnen- en buitenland. Zijn spel, maar vooral ook de breedte van zijn repertoire is indrukwekkend. Bach, Mozart, Schubert, Beethoven, Brahms, Chopin en Rachmaninov: Thomas is thuis in de vele kleuren en tinten van de grote klaviertraditie. Daarnaast is hij ook actief als componist, waardoor hij zich in een lange traditie van piano-componisten als Beethoven, Liszt en Ravel schaart.
Vanavond vertolkt Thomas Schuberts Sonate in a, D.784, gevolgd door het werk Arcana van de in 1980 overleden Nederlandse componist Rudolf Escher.
Na de pauze is er ruim baan voor Liszt met Les Cloches de Genève (Nocturne), Nr. 9 uit Années de Pèlerinage. Première année: Suisse, vervolgens Pensées des Morts, Nr. 4 uit Harmonies Poétiques et Religieuses, dan Etude d’exécution transcendante nr. 10 in f mineur en tot slot Ballade nr. 2 in b mineur. (gewijzigd programma, oorspronkelijk Sonate in b klein van Liszt)

Zaterdag 31 mei 2014, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50
Thomas Beijer, piano

Programma: Schubert, Escher, Liszt