29 juni 2013 – Musicalopera Hans & Greetje

Openluchtconcert_plaatjeEngelbert Humperdincks meesterwerk Hänsel und Gretel, een sprookje voor grote, maar ook kleine mensen!

“Hans en Greetje zijn alleen thuis. Ze moeten huiswerk maken, maar ze hebben geen zin en bovendien hebben ze verschrikkelijke honger! Als ze de keukenkastjes doorzoeken op zoek naar eten, vinden ze achter de lege pizzadozen alleen nog wat flesjes bier van vader en ze maken er een feestje van. Als moeder thuiskomt en een puinhoop aantreft, wordt ze woedend en stuurt de kinderen het bos in om bessen te plukken. Maar met een schuldgevoel valt ze in slaap. Vader komt thuis. Hij is aangeschoten, maar in een goed humeur. Hij heeft een meevaller gehad op zijn werk en brengt als verrassing delicatessen mee naar huis. Als hij van moeder hoort dat ze de kinderen het bos in gestuurd heeft, wordt hij ongerust; in het bos zijn ze niet veilig want daar woont de heks.”

Zo begint deze moderne versie van de bekende opera. De prachtige muziek van Engelbert Humperdinck is gebleven, maar het verhaal is omgebouwd tot musical in een enorm humoristische Nederlandse vertaling van Jeroen Sarphati. Het gaat niet over de problemen van een 19e eeuws ‘bijstandsgezin’ dat vanwege gebrek aan van alles de kinderen het bos in stuurt, maar over een gezin van nu. Volwassenen en kinderen vanaf ca. 8 jaar zullen genieten van de humor en de knipoog naar deze tijd.

Het gezelschap CamerOpera speelt met Hans en Greetje alweer haar vierde productie. Na De zijden ladderDon Pasquale en  De kapelmeester spelen zij de verklanking van ons aller ‘oersprookje’. Het meesterwerk van Engelberg Humperdinck wordt gebracht in een kleinere setting, speciaal voor deze productie gemaakt. Meer informatie over hen en de musicalopera vindt u op www.cameropera.nl.

Deze bijzondere musicalopera wordt gespeeld op 29 juni 2013. Gezien de weersvoorspellingen wordt er gespeeld onder de overkapping van het Stallenplein (nabij de parkeerplaats). Wij adviseren iets warms te dragen, wij zorgen dat u droog zit.

Voorafgaand aan het concert kunt u bij de stallen van een diner genieten. Het menu vindt u hier. Kaarten voor het diner kunt u alleen via deze website bestellen tot uiterlijk 26 juni (telefonisch nog t/m ochtend 27 juni). Het restaurant op loopafstand van het podium is speciaal voor gasten van de opera gereserveerd. Uw buffet staat gereed om 18.30 uur.

Komt u met de auto? U kunt dan vanaf 17.30 uur de parkeerplaats van museum Het Loo gebruiken, met de ingang aan de Amersfoortseweg. U kunt hier een uitgebreide routebeschrijving vinden.
Een parkeerkaart à € 5,- kunt u meebestellen met uw ticket.

Wij vragen u om uiterlijk 20.00 uur aanwezig te zijn.

Zaterdag 29 juni 2013, aanvang concert 20.15 uur, einde concert 22.15 uur.
Entree volwassene € 25,–, kinderen tot 12 jaar € 10,–
Diner volwassene € 15,–, kinderen tot 12 jaar € 10,–

Uitvoerenden:

CamerOpera:
Hänsel:                                       Nienke Otten
Gretel:                                         Rosanne van Sandwijk
Heks:                                          Madieke Marjon
Vader:                                         Jan Willem Baljet
Moeder:                                      Francis van Broekhuizen
Dauwmannetje/zandmannetje:    Merlijn Runia
Begeleideind ensemble:              Camerata Amsterdam
Dirigent:                                      Jeroen Weierink
Regie:                                         Elsina Jansen
Vertaling:                                    Jeroen Sarphati
Kostuums:                                  Margarethe Beelen
Decor:                                        Andrea Dröes
Lichtontwerp/projectie:               Jurjen Alkema
Produktie:                                   Muziekburo NooTsprong